De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot het vinden van het perfecte trouwpak voor die ene speciale dag, elke man wil er op zijn best uitzien. Maar hoe scheid je de mode-missers van de stijl-successen? Hier lees je meer over de do’s en don’ts die elke man moet kennen.

Het belang van het juiste shirt

Laten we bij het begin beginnen: shirts heren. Een goed shirt kan je look maken of breken. Denk aan een eenvoudig wit overhemd; het is als een blanco canvas dat je kunt aankleden of juist heel basic kunt houden. Een tip: zorg dat het shirt goed past. Te groot en je lijkt op een kind dat in papa’s kleren is gedoken, te strak ziet er vaak ook weer niet heel aantrekkelijk uit. Een perfect passend shirt zit comfortabel rond je schouders en borst, zonder dat het te veel spant of floddert.

Schoenen maken de man

Een vaak onderschat element in de garderobe van een man zijn de schoenen. Je schoenen kunnen je outfit naar een hoger niveau tillen of juist helemaal de mist in laten gaan. Kies voor kwaliteit en comfort. Een stijlvol paar leren schoenen past bijna overal bij, van jeans tot een pak. Vergeet niet: de staat van je schoenen zegt veel over je aandacht voor detail. Houd ze schoon en goed onderhouden.

Accessoires: minder is meer

Als het op accessoires aankomt, is minder vaak meer. Een mooi horloge, een subtiele riem, misschien een stijlvolle zonnebril; dat zijn de finishing touches. Maar overdaad schaadt. Je wilt niet lijken op een wandelende juwelierszaak. Kies één of twee items die echt iets toevoegen aan je outfit en houd het daarbij.

Casual vs. Formeel: ken het verschil

Een grote fout die veel mannen maken, is niet het verschil kennen tussen casual en formeel. Casual betekent niet dat alles kan. Het is meer een ontspannen stijl die nog steeds verzorgd en doordacht moet zijn. Formeel daarentegen vraagt om een meer gestructureerde en traditionele benadering. Weet wanneer welke stijl gepast is; het kan je veel ongemakkelijke momenten besparen.

Het perfecte trouwpak

Tegen de tijd dat je op zoek gaat naar een trouwpak man, moet je de basis van de mannenmode onder de knie hebben. Hier draait het allemaal om personalisatie. Een trouwpak moet niet alleen perfect passen, maar ook reflecteren wie jij bent. Ga niet alleen voor veilig zwart of grijs; durf te kiezen voor kleur of een uniek patroon als dat bij je past. En onthoud, een goed trouwpak is een investering in jezelf.

Door deze do’s en don’ts in je achterhoofd te houden, kun je je persoonlijke stijl naar een hoger niveau tillen. Mannenmode hoeft niet ingewikkeld te zijn; met de juiste basics en een beetje aandacht voor detail kun je elke look aan.

Meer van deze auteur

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...