test

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een toilet. Daarnaast zijn er ook badkamers met een bad, maar dan vaak in combinatie met een douche, waardoor het douchen niet optimaal is. alhoewel dit de standaard is, betekent dat niet dat dit ook bij jou en jouw gezin past. tijd dus, om de badkamer eens onder handen te nemen.

Bekijk wat er staat

Bekijk om te beginnen eens naar wat er nu in je badkamer staat, en of dit past bij jullie situatie. De meeste wastafels zijn hetzelfde, maar is dat ook wel wat je wil? En de doucheruimte, is die prima zo of zou je die liever veranderen? door alles duidelijk voor jezelf op te schrijven weet je precies wat je graag zou willen in de badkamer, en wat er dus nog aangepast moet worden.

En nou lijkt een wastafel een klein punt, maar dat is niet het geval. Wastafels zijn er tegenwoordig niet alleen in verschillende vormen en kleuren, maar er zijn ook dubbele varianten verkrijgbaar, of badkamermeubels met een kom er los bovenop. Dit dient dan ook als wasbak. En dan hebben we het nog niet eens over de afmeting gehad, want het kan natuurlijk ook zo zijn dat die van jullie net te klein is.

Op zoek naar de juiste meubels

Heb je een lijstje gemaakt voor jezelf? Dan is de volgende stap het op zoek gaan naar de juiste meubels. Gelukkig kun je dit tegenwoordig heel makkelijk online doen, zodat je er niet de deur voor uit hoeft te gaan. kijk goed naar de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn om zo je keuze te maken. voor grotere gezinnen of voor partners die graag tegelijk in de badkamer zijn, zijn dubbele wastafels echt ideaal. deze zijn dan ook in verschillende soorten te krijgen, zodat er altijd wel één is die bij jullie stijl past.

Ook wat betreft douchen en baden zijn er veel mogelijkheden. wil je graag een inloopdouche, of is een ruime douchecabine ook voldoende? En als je een ligbad wilt, moet dat dan een vrijstaande zijn of een inbouwvariant? Kijk goed naar alle verschillende modellen en de afmetingen daarvan, om te kijken wat er het beste bij jou en de ruimte past.

De kleur in de badkamer

Kies je voor een wastafel met een kast eronder, dan zijn hier veel mogelijkheden voor. Zo kun je een donkere kast nemen, maar ook een witte, een open kast of een houten variant. Stem de rest van de badkamer hier op af zodat alles een geheel wordt. Wil je bijvoorbeeld ook nog een badkamerkast aanschaffen? Kies dan een kast uit met deze kleur of van hetzelfde materiaal.

Meer van deze auteur

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...