test

De beste plekken om te wonen in Londen voor jonge professionals

Een van de meest voorkomende vragen waarmee jonge professionals worden geconfronteerd wanneer ze naar Londen verhuizen, is precies waar ze gaan wonen. Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met je specifieke persoonlijke omstandigheden bij het kiezen van een plek om te wonen, is het ook leuk om een gevoel van duw in de goede richting te hebben.

Wonen in Londen binnen je budget

Een van de beste dingen van deze stad is dat het talloze woonmogelijkheden biedt die bij je levensstijl en budget passen. Londen is een stad die bestaat uit talloze gebieden. Elk heeft zijn eigen unieke type bewoners met bijzondere karakters. Zo bieden alle plaatsen een aparte woonervaring. Hoewel het bekend staat als een plek voor duur wonen, zijn er genoeg opties voor iedereen om binnen de stadsgrenzen te leven.

Centrale wijken in de stad Londen

Over het algemeen vermijden jonge professionals de centrale wijken van de stad. Dit omvat Chelsea, Kensington, Knightsbridge, Westminster en de stad Londen zelf, niet alleen omdat dit het terrein is voor toeristen, maar vooral vanwege het waanzinnig dure leven. Integendeel, want jonge professionals gaan graag naar de nabije omgeving van Londen zelf, of het nu in het noorden of het zuiden is. De hierboven genoemde plaatsen bieden echter nog steeds een goede toegang tot het centrum van Londen, maar zijn aanzienlijk veel goedkoper en bieden meer een lokaal gevoel voor mensen die lang in de stad willen blijven.

Dus wat zijn precies de goede gebieden om te wonen in Londen voor jonge professionals? Hier volgt een shortlist.

Clapham

Clapham is gelegen ten zuiden van de Thames. Dit is een gevarieerde wijk die vooral jonge professionals aantrekt vanwege de energieke High Street, een grote open ruimte voor Clapham Common, die tegelijkertijd handige vervoersverbindingen is voor de Clapham Junction, een van de drukste treinstations in Engeland.

Camden Town

Bekend om zijn rijke geschiedenis in de literatuur, heeft deze stad een reputatie als gruizig en vasthoudend, een soort geagiteerd gebied. Maar omdat het net ten noorden van Londen ligt, is het een redelijk handige plek om te wonen. In het gebied zijn ook veel leuke winkeltjes te vinden en kan je gezellig wandelen aan het water.

Putney

Putney is een charmant en lommerrijk district in het zuidwesten van Londen, gelegen aan de rivieroever. Het is een goede plek voor mensen die een beetje gemoedsrust willen door de levensstijl van de stad.

Shepherd’s Bush

Shepherd’s Bush is een multicultureel district in West-Londen met een groot tegenoverliggend contingent. Het heeft veel betaalbare accommodaties. Ook is het conventioneel gelegen voor een gemakkelijke toegang naar centraal Londen. Deze plek is misschien wat minder modern dan de omliggende buurt, maar wonen kan er zeker leuk zijn.

Wimbledon

Erkend als een van de vier Grandslamtoernooien voor de tenniswereld, heeft dit gebied zeker veel meer te bieden dan het jaarlijkse tenniskampioenschap in de zomer. Het begint met bewonderenswaardige vervoersverbindingen, levendige gemeenschappen, een wijk met veel parken en een brede selectie voor accommodatie-opties.

Goedkoop wonen in Londen

Wonen in deze luxe stad hoeft niet duur te zijn. Als jonge professional op een buitenlandse plek is het tenslotte goed om meer te weten te komen over de cultuur van deze stad door ervaringen uit de eerste hand.

Als je ergens goedkoop wilt verblijven in Londen, probeer dan een van de Kensington Hotels zoals Kensington West, een van de fantastische budgethotels in Londen.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...