Een baan met maatschappelijk belang: word schuldhulpverlener bij een gemeente

Tijdens de coronacrisis staat de banenmarkt op zijn kop. In verschillende sectoren ging het aantal vacatures sinds het begin van de crisis in een rap tempo naar beneden. De werkloosheid steeg en is zelfs nu nog niet terug op het niveau van voor de crisis.
Tegelijkertijd waren er sectoren waar juist extra mankracht nodig was. Denk aan de zorg, die overuren draait om alle zieken goed te kunnen helpen. Ook gemeenten hebben het in deze periode extra druk omdat meer mensen steun zoeken. Elkaar helpen is tijdens deze crisis zowel in ons privéleven als in ons werkleven belangrijker dan ooit. Ben je op zoek naar een baan die je voldoening geeft? Er zijn veel gemeentebanen waar je prettig werkt en tegelijkertijd bijdraagt aan een gezonde en sociale maatschappij. Als gemotiveerde professional kun jij het verschil maken.

Werk dat voldoening geeft

Gemeenten helpen hun inwoners als die er zelf niet meer uit komen. Met een baan als schuldhulpverlener kun jij daaraan bijdragen. Je helpt mensen die knel zijn geraakt in hun financiën. Het gaat om maatwerk: je geeft het advies dat je cliënten verder helpt. Dat betekent dat je naar hun verhaal luistert en een passend traject voor hen uitstippelt. Elke gemeente richt zijn hulpverlening anders in, waardoor het op geen twee werkplekken hetzelfde is. Dat betekent ook dat er altijd iets nieuws te leren valt.

Juist nu veel mensen het zwaar hebben door de pandemie is schuldhulpverlening hard nodig. Maar de publieke sector heeft meer te bieden. Denk aan de jeugdzorg, waar kwetsbare jongeren worden geholpen hun toekomst op de rit te krijgen. Er zijn functies op elk niveau en in verschillende werkvelden.

Detachering bij de overheid

Ben je op zoek naar een gemeentebaan, maar ben je iemand die ook afwisseling nodig heeft? Misschien is detachering iets voor jou. Bij detachering kom je niet in dienst van een gemeente zelf, maar bij de detacheerder. Detachering bij de overheid is nooit saai. Je werkt steeds voor een bepaalde periode bij een gemeente, waar je verschillende taken oppakt of aan een project werkt. Als je project afloopt of je zelf toe bent aan iets nieuws gaat de detacheerder voor je aan de slag. Zij zoeken dan een nieuwe opdrachtgever die bij jou past. Op die manier vind je steeds uitdaging in je werk en kun je op verschillende plekken ervaring opdoen. Zo vind je telkens de opdracht waar je voldoening uit haalt.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...