test

Met deze 4 tips ben je zo snel mogelijk op je oude sportniveau

Was ook jouw geliefde sportschool in Rotterdam, Amsterdam of bijvoorbeeld Den Haag gesloten tijdens de corona crisis? Had je moeite om je trainingen vol te blijven houden buiten de sportschool? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die jou helpen om je conditie weer naar z’n oude niveau terug te brengen. De kans is immers groot dat je conditie de afgelopen tijd wat verslechterd is! Houd er rekening mee dat sporten in de sportschool nog niet kan, zoals je dit voor de corona crisis gewend was. Je dient een tijdslot te reserveren en anderhalve meter afstand te houden tot sportmaatjes.

Tip 1: begin met een dagelijkse wandeling

Om je lichaam weer te laten wennen aan de continue inspanning tijdens het lopen op de loopband, het roeien op een roeimachine, enzovoorts, is het slim om dagelijks te wandelen. Doe dit bijvoorbeeld tijdens de lunch! Ook kun je op je gewone fiets een rondje maken in de buurt, om zo langzaamaan weer aan de opbouw van je conditie te beginnen.

Tip 2: let op je voeding de komende weken

Niet alleen is het belangrijk om aan de opbouw van je conditie te werken. Let ook goed op je voeding in de komende weken! Probeer tussendoortjes vaker te laten staan en kies voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Op deze manier verlies je de overtollige corona kilo’s sneller! Door eiwitrijke producten te gebruiken zal het herstel van je spieren en weefsels gestimuleerd worden.

Tip 3: zorg voor voldoende slaap na trainingen

Veel sporters zullen geneigd zijn om direct hard van start te gaan in de sportschool. Niet alleen loop je hierbij het risico op een overbelasting. Ook is de kans groot dat je lichaam onvoldoende tijd krijgt om te herstellen. Spierpijn is hier het logische gevolg van! Het herstel vindt voornamelijk ’s nachts plaats. Zorg daarom voor voldoende slaap. Je kunt een app op je telefoon gebruiken om te kijken hoeveel uur je iedere nacht slaapt.

Tip 4: schakel een personal trainer in

Het kan lonen om de hulp van een personal trainer in te schakelen. De personal trainer stelt samen met jou doelen vast, om op basis daarvan tot een passend trainingsschema te komen. Ook de personal trainer zal je vertellen dat het belangrijk is om de intensiteit van trainingen langzaamaan op te bouwen. Het voorkomt dat je al snel overbelast raakt!

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...