test

5 verschillende manieren om je geld te investeren

Misschien heb je al jaren geld op je bankrekening staan en doe je er niks mee. Harstikke zonde natuurlijk want er zijn zoveel manieren om iets met je geld te doen. Daarnaast krijg je tegenwoordig zelden nog rente over je spaargeld. Om die reden kun je het dus maar beter ergens in investeren. Maar waar dan in? Zie je bitcoins en aandelen niet zo zitten om het risico? In dit artikel worden 5 alternatieven gegeven om je geld op een nuttige manier te investeren. Van duurzame en sociale projecten tot aan online webshops.

Consumentenleningen (p2p)

De ouderwetse manier van lenen via de bank hoeft tegenwoordig niet meer. Via online platformen kunnen investeerders en consumenten leningen aan elkaar verschaffen. Dit is een goedkoper alternatief dan de bank en voor beide partijen een win win situatie. In het buitenland is het al wat langer populair maar in Nederland heb je nu ook “Lender & Spender”. Hierbij wordt je investering verspreid over meerdere leningen waardoor je ruim 4,2% rente kunt behalen. Voor het buitenland kun je kijken bij Fast Invest waar de rente oploopt tot wel 16%! Kies uiteraard wel een betrouwbaar online platform zoals de bovengenoemde. Helaas zijn er ook genoeg oplichters online actief.

Wil je weten welke aanbieder betrouwbaar is en waar mensen goede ervaringen mee hebben? Kijk dan eens op ervaringensite.nl voor onafhankelijke reviews van financiële aanbieders.

Investeer je geld in zonnepanelen

Het wordt steeds populairder, zonnepanelen. Immers worden wij ons allemaal bewuster van het milieu. Zonnepanelen bieden een duurzame oplossing voor ons aardolie en aardgas probleem. Vanaf 25 euro kun je tegenwoordig al investeren in een zonnepark. Met jou investering worden de aanschaf en onderhoudskosten van zonne-energieprojecten betaald. Hierbij is het rendement ongeveer 6,6% per jaar. En zo draag je indirect ook nog eens bij aan een betere wereld. Goede manier om je geld te investeren in de zon en het milieu!

Investeer in buitenlands microkrediet

Wil je dat jou geld bijdraagt aan een maatschappelijk project? Dan kun je ervoor kiezen om het te investeren in microkrediet projecten in het buitenland. Hiermee help je door middel van jouw lening kleine bedrijven opstarten. Dit zijn vaak ontwikkelingsprojecten waardoor een beginnend ondernemer op de lange termijn kan voorzien in zijn eigen bestaan. Dit gaat via bijvoorbeeld Oxfam Novib of Kwassa. Ook is het beleggen zonder risico omdat je maandelijks je geld weer kosteloos kunt opnemen. Verder ligt het rendement tussen de 0,5% en 3% per jaar.

Investeer in een webshop

Als je meer dan tienduizend euro of een paar ton bezit kun je een bestaande webshop overkopen. Uiteraard wil je wel een succesvolle lopende webshop. Hiermee blijf je winst maken als de concurrentie niet te groot is en de site technisch goed in elkaar steekt. Om hem draaiende te houden kun je ervoor kiezen om het uit te besteden aan een freelancer. Genoeg redenen dus om je geld van de bank te halen en in iets leuks te investeren!

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...