test

Uit dit land komen de meest betrouwbare auto’s

Praat met iemand over auto’s en je hebt urenlang voer voor discussies. Wat de mooiste is, of je beter een wa of een allrisk-verzekering moet nemen, noem het maar op. Ook over de kwaliteit van auto’s vinden we vaak van alles. Maar waren komen nou eigenlijk de meest betrouwbare auto’s vandaan?

Wat maakt een auto betrouwbaar?

Een goede vraag, want dan weten we tenminste waar we op moeten letten. De Consumentenbond heeft daar gelukkig een heel duidelijke richtlijn voor. In hun onderzoek keken ze naar het aantal keren dat mensen pech hadden met hun auto. Een goede richtlijn, want weinig pech zorgt natuurlijk dat je met een fijn gevoel rondrijdt.

Tip: ook je auto verzekeren is natuurlijk belangrijk om met een prettig gevoel rond te rijden. Kijk daarom elk jaar weer even naar je verzekering, om zeker te weten dat deze nog bij je wensen past.

De absolute winnaar is….

Japan! Vooral verschillende modellen van Toyota scoren hoog op de test, maar merken als Honda, Mazda en Suzuki staan hoog in de lijst. Als je betrouwbaarheid een belangrijke voorwaarde vindt bij het kiezen van een auto, zit je bij de Japanse merken dus sowieso goed. De volgende vraag is natuurlijk: waarom zijn juist auto’s uit Japan zo betrouwbaar?

Dat heeft te maken met het feit dat betrouwbaarheid een belangrijke Japanse waarde is. Als je in Japan een afspraak met iemand maakt zal het je niet snel gebeuren dat diegene niet op komt dagen. Of zelfs maar iets te laat is. De stiptheid waarmee de Japanse treinen rijden is daar een bekend voorbeeld van.

Die waarden gelden ook voor de producten die de Japanners leveren. Die moeten tiptop in orde zijn en mogen de klant niet teleurstellen.

En de minst betrouwbare auto’s?

Tsja, die vinden we helaas toch dichter bij huis. In de top 10 met minst betrouwbare auto’s staan Franse merken Peugeot, Citroën en Renault. Maar ook de Duitsers zijn goed vertegenwoordigd met Opel en Volkswagen. Net zoals de Tsjechen met hun Skoda’s. Voor een betrouwbare auto moeten we dus duidelijk naar het verre Oosten.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...