Mogelijkheden om internationaal les te geven

Over de hele wereld zijn er internationale scholen die buitenlandse leraren willen inhuren. Met meer dan honderden internationale scholen op locaties zo divers als China, Amerika, Australië, Portugal, Italië, enzovoort, zijn de mogelijkheden om in het buitenland les te geven zeer groot. Ondanks de verschillen tussen elke internationale school, zijn het allemaal scholen met geweldige faculteitsleden en eersteklas voorzieningen. De meeste van deze scholen hebben ook kleine klassen en diverse studenten van over de hele wereld. Gezien het feit dat er elk jaar meer dan 5.000 vacatures op internationale Engelstalige scholen zijn, is er zeker een functie die past bij jouw persoonlijkheid en ervaring.

Internationale Engelstalige scholen

Veel van deze internationale Engelstalige scholen zijn opgericht voor expats en andere gezinnen die over de hele wereld wonen. Ongeacht de locatie heeft elke school die je ontdekt een unieke visie en leerplan. Veel van deze internationale scholen voelen aan als privéscholen, terwijl instellingen in kleinere landen die meer lokale studenten inschrijven een creatievere, inheemse sfeer hebben. Op scholen waar veel inheemse studenten zijn ingeschreven, kunnen de lessen ook worden aangeboden in de taal van het gastland. Bijna elke hoofdstad ter wereld heeft zo’n internationale school. Bovendien bieden sommige van de internationale onderwijsmogelijkheden betaalde huisvesting of een huurtoeslag en retourvluchten tussen je huis en de school. Dit is echter niet altijd het geval.

Voordelen van lesgeven in een internationale school

Welke voordelen je zal krijgen in de internationale school waar je les zal geven, hangt af van de school en het land. Sommigen bieden bijvoorbeeld pensioenfondsen aan, verzekeringspakketten, verlof, maaltijden, enzovoort. Afhankelijk van waar je besluit les te geven, krijg je ook de mogelijkheid om geld te besparen, of je nu extra reist of naar huis gaat.

Solliciteren in een internationale school

Er moet ook worden opgemerkt dat het sollicitatieproces voor buitenlandse onderwijsfuncties niet zo ingewikkeld is als de meeste mensen veronderstellen. Hoewel er geen formele organisatie is die alle internationale scholen regeert, bieden de plaatsingsbureaus uitgebreide diensten aan waarmee je jouw zoektocht naar werk kan organiseren.
Naast nieuwsbrieven en hulpmiddelen voor het zoeken naar een baan, fungeren de plaatsingsdiensten als contacten tussen de internationale scholen en toekomstige leerkrachten. Een van de beste manieren om meer te weten te komen over de internationale onderwijskansen, is het bijwonen van een banenbeurs die georganiseerd is door een plaatsingsdienst. Met dergelijke conferenties kan je de beheerders van overzeese scholen ontmoeten, persoonlijk cv’s bezorgen en je eigen onderwijsopties analyseren. Omdat maar heel weinig scholen bereid zijn om een docent in te huren zonder een interview, is dit ook een goed moment om jezelf kenbaar te maken aan de interessante scholen.

Tips voor het vinden van de juiste school

Bij het analyseren van de beschikbare onderwijskansen in het buitenland, zijn hier een paar extra tips om jou te helpen de juiste school te vinden.

Blijf flexibel

Richt je op een bepaalde regio van de wereld of op een schooltype, maar houd alle mogelijke opties open. Misschien vind wel een leuke opwindende locatie die je anders over het hoofd zou hebben gezien!

Wacht niet om je sollicitaties in te vullen

Probeer je aanvragen altijd vroeg in te dienen, best ruimschoots voor de start van het komende schooljaar, om ervoor te zorgen dat zowel jij als de school de juiste informatie ontvangt.

Oefen je interviewvaardigheden

Wanneer het tijd is om beheerders op de banenbeurs te ontmoeten, wil je niet dat jouw harde werk verloren gaat. Zelfs als je niet op zoek bent naar een fulltime onderwijspositie, accepteren veel taalinstituten over de hele wereld instructeurs op een beperktere basis.

Vertrouw op je middelen

De plaatsingsservice kan al je vragen beantwoorden en jou helpen om kostbare sollicitatiefouten te voorkomen.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...

Met het vliegtuig naar je vakantiebestemming

Op het moment dat jullie een vakantiebestemming uit gaan zoeken, houd je al rekening met de reismogelijkheden. Veel plekken kun je gelukkig bereiken met...