Woontrend: aan een ronde eettafel dineer je het gezelligst

Aan een eettafel doe je zoveel meer dan alleen eten. Het is de uitgerekende plaats om met de hele familie de dag door te spreken of lekker wakker te worden met een kopje koffie en de krant. Misschien heb je in de afgelopen maanden zelfs een keer aan de eettafel thuisgewerkt. Juist in deze tijden hebben we behoefte aan een beetje extra gezelligheid in huis. Dat vinden we in de nieuwe woontrend: ronde tafels. Aan een ronde eettafel eet je nu eenmaal het gezelligst!

Tafeltrends

Een ronde eettafel was vroeger erg populair. Voordat elk huishouden een televisie in huis had speelde het leven zich rond de eettafel af. Omdat ronde eettafels ook goed in kleine kamers passen was dit de gamgbare vorm. Tegenwoordig hebben de meeste mensen een rechthoekige eettafel in huis en zitten we vaker op de bank dan aan de eettafel. Een rechthoekige tafel schuif je makkelijk tegen de muur en biedt de mogelijkheid tegenover elkaar te zitten, al zorgt hij er ook voor dat mensen aan de uiterste kanten moeilijk met elkaar kunnen praten.

Weer rond de tafel

Nu is de ronde tafel langzaam aan een opmars bezig. Dat je aan een ronde eettafel zo lekker zit, komt natuurlijk door de vorm. Waar je bij een rechthoekige eettafel verdeeld zit over de verschillende kanten van de tafel, vorm je rond een ronde tafel een cirkel. Het maakt het makkelijker om gesprekken met de hele tafel te voeren, omdat je nooit ver bij iemand uit de buurt zit. Ook met een oneven aantal mensen zit er niemand alleen of zonder gesprekspartner tegenover zich (tenzij je natuurlijk alleen tafelt).

Ronde tafels nemen doorgaans ook minder ruimte in beslag dan hun vierkante of langwerpige tegenpolen. Daarom passen ze in vrijwel elke woonkamer, ook als je op zoek bent naar een eettafel waar je met meerdere mensen wilt kunnen zitten. De knusse uitstraling van een ronde eettafel is ook niet te onderschatten.

Een eettafel van mangohout

Een ronde eettafel is trouwens perfect te combineren met die andere woontrend: mangohout. Deze houtsoort laat zich gemakkelijk bewerken en is daarom uitstekend geschikt om ronde tafels van te vervaardigen. Daarnaast is mangohout stijlvol, duurzaam en ook nog eens ijzersterk. Perfect voor het huishouden van nu. Gecombineerd met een stoere zwartmetalen of houten tafelpoot heeft zo’n tafel een industriële uitstraling die tegelijkertijd natuurlijk is. Een mooie look als je op zoek bent naar een eettafel die naast gezelligheid ook schoonheid naar je huis brengt.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...

Met het vliegtuig naar je vakantiebestemming

Op het moment dat jullie een vakantiebestemming uit gaan zoeken, houd je al rekening met de reismogelijkheden. Veel plekken kun je gelukkig bereiken met...