Een stedentrip naar Boedapest

De stad Boedapest is architectonisch mooi en niet zoals je eerder steden hebt gezien. De stad is een smeltkroes van culturen, omdat het in het verleden onder verschillende koninkrijken heeft gestaan. Vandaag de dag zie je een mix van cultureel en etnisch verschillende mensen die het hun thuis noemen. Dit heeft invloed gehad op de taal, festivals, keukens en de levensstijl die in de stad heerst. Boedapest is elke dag opnieuw aan het opwarmen om het beste aan de reizigers te bieden. Als gevolg daarvan halen veel restaurants, clubs, pubs en winkels het beste naar boven.

Wat te zien en te doen in Boedapest?

Omdat het elke dag opnieuw leuke dingen zoekt voor haar toeristisch publiek, heeft de stad veel onaangeroerde dingen om te verkennen. Maak dus zeker een reservering naar deze stad, om te genieten van de ongebruikelijke ervaringen in Boedapest, voordat ze deel gaan uitmaken van de normale dingen om in deze stad te doen.

Het Vajdahunyad-kasteel of Vajdahunyadburcht

Boedapest verkondigt zijn suprematie in de architectuur met veel artistiek mooie gebouwen, gespikkeld in het stadsbeeld. Maar niets is te vergelijken met de allure van het Vajdahunyad-kasteel. Het werd gebouwd in 1896, met hout en karton. Als onderdeel van de duizendjarige feesten van Hongarije, werd van het kasteel een permanente structuur gemaakt in 1904, als gevolg van zijn bekendheid onder de lokale inwoners. Het kasteel toont elegant vier verschillende soorten architecturale stijlen die in het verleden een invloed op Hongarije hadden. Het kasteel is gehuld in een droomachtige sfeer die in schril contrast staat met de nabijgelegen statige gebouwen. Wil je deze burcht ook bekijken? Boek dan zeker je vliegtickets naar Boedapest en beleef er een geweldige tijd.

Het Golden Eagle Pharmacy Museum

Het Golden Eagle Pharmacy Museum is een plek die zeker je nieuwsgierigheid zal aanspreken. Het heeft een bepaalde griezeligheid met relikwieën zoals vleermuizen, hagedissen en krokodillen. Het museum begon zijn reis als een privécollectie van farmaceutische eigenaardigheden in 1896, maar het veranderde al snel in een volwaardig museum tegen het jaar 1948. De collectie is gelabeld als de historische overblijfselen van chemici en zal je zeker naar de wereld van alchemisten brengen, zoals het is verbeeld in films en literatuur. Dus, verken de beste last minute vliegtickets naar Boedapest en laat je nieuwsgierigheid de vrije loop.

Grotkerk van Boedapest

De grotkerk van Boedapest ligt naast de Gellértberg en is een schilderachtig genot. Het is een kleine grotkerk met een groot kruis eromheen. De plaats was ooit de thuisbasis van een monnik die als kluizenaar leefde. Momenteel wordt de grot bewaakt door de Pauline monniken. De kerk heeft een bewogen geschiedenis met de communistische regering die het afsluit. Pas na de val van het communisme zag de grot het begin van de dag. Vandaag de dag verwelkomt het reizigers van over de hele wereld om te genieten van de ongeschonden schoonheid ervan. Begin je zoektocht naar hotel- en vluchtaanbiedingen in Boedapest en verken deze minder bekende toeristische attractie.

De Rode Ruïne of Szimpla Kert

Communisme is een woord dat luid en duidelijk resoneert in Boedapest. De Szimpla Kert, of vrij vertaald als rode ruïne, roept zijn politieke verleden op met humor. De kunst en posters aan de muur van dit café geven je een hilarische kijk op het communisme en zullen je zeker prikkelen op een grappige manier. De roodbruine constructie van de bar geeft het een verleidelijke uitstraling van weleer. De bar is een grote hit onder de lokale bevolking en toeristen vanwege de grote verscheidenheid aan lokale en internationale bieren.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...