test

Het beste van Glasgow in Schotland

De stad Glasgow in Schotland heeft een aantal interessante architecturale structuren en gebouwen met inheems ontwerp en stijl. De prachtige rivier de Clyde draagt bij aan de schoonheid van de stad. De kalmte van het rustgevende water biedt een gemakkelijke ontsnapping aan het pulserende en aanzienlijk leuke stadsleven.

De muziekhoofdstad van Schotland

Glasgow staat bekend als de muziekhoofdstad van Schotland en terecht. De stad is de thuisbasis van enkele extravagante muzieklocaties. Operahuizen en concertzalen sieren er het stadsbeeld. Verschillende pubs en locaties voor jazzmuziek zijn erg beroemd onder zowel de lokale bevolking als de toeristen. De lokale bevolking is er geweldig, altijd warm en vriendelijk. De inwoners dragen er bij aan de charme van de stad met hun energie en opgewektheid. Dit is misschien de reden waarom vaak over Glasgow gezegd wordt dat de inwoners er de stad perfect maken.

Wat te zien en te doen in Glasgow?

Deze groene stad zit vol met cultuur en lokale lekkernijen. Het eten is er heerlijk. Het neemt zeker een plaats in je herinneringen in, als een moment van onvergelijkbare vreugde. Reizigers die Glasgow bezoeken, vallen hals over kop voor deze plek. Twijfel niet en maak dus zeker een reservering om naar deze Schotse stad te gaan. Je zal niet teleurgesteld worden. Om deze bewering, dat Glasgow een waardige stad is om naartoe te reizen, te staven, volgt hier een lijst met de beste dingen om te zien en te doen in de stad. Lees dus zeker verder om het beste van Glasgow te ontdekken!

Het Riverside Museum

Het Riverside Museum is een museum waarvan de architectuur net zo onderscheidend is als de tentoonstellingen. Het museum ligt op loopafstand van het metrostation en is gemakkelijk te bereiken. De vreemde moderne structuur verbaast je als het museum in zicht komt. Het ontwerp herinnert bezoekers aan bergtoppen. Het Riverside Museum is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en het land. Ook bevindt het museum zich vlak aan de rivier, dus dat is nog een pluspunt.

De Kathedraal van Glasgow

Als je het historische gebouw, de kathedraal van Glasgow, binnenkomt via een zijpoort, bevind je je plotseling in een enorme oude hal. Het dak lijkt zich voor altijd uit te strekken, ver buiten je bereik. De indrukwekkende balkons dragen bij aan de schoonheid van het gebouw. De kathedraal van Glasgow zou in de 12e eeuw zijn gebouwd. Dit oude gebouw inspireert een speciaal gevoel bij zijn bezoekers. Breng hier zeker een bezoek aan tijdens je verblijf in Glasgow en wees getuige van een structuur die ouder is dan de meest moderne geschiedenis.

Het Sharmanka Kinetic Theatre

Het Sharmanka Kinetic Theater is zo uniek als zijn benaming. Oud schroot wordt gebruikt om sculpturen en rekwisieten te maken die vervolgens worden gebruikt om een aantal memorabele stukken te maken. De uitvoeringen zijn aangrijpend en de verhalen zinvol en soms grappig. De sfeer van dit theater is uniek vanwege het zeldzame concept. Sharmanka Kinetic Theater zal zeker permanent in jouw geheugen verblijven. Koop goedkope vliegtickets naar Glasgow en bekijk een spannend verhaal in dit theater, gespeeld door sculpturen.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...