St Thomas topconcertbestemming: Reichhold Center for the Arts

Hoewel het bekend staat als een van de beste winkelbestemmingen van het Caribisch gebied, biedt St. Thomas ook een ongelooflijk actieve kunst- en cultuurscene. Al meer dan drie decennia stromen liefhebbers van lokale muziek, evenals toeristen die op zoek zijn naar internationaal gerenommeerde artiesten en toneelproducties, naar het St. Thomas Reichhold Center for the Arts. Deze elegante uitvoeringsruimte, gelegen net ten westen van Charlotte Amalie langs Brewer’s Bay, biedt regelmatig concerten in genres variërend van klassiek en jazz tot reggae en hiphop. Het Reichhold Center for the Arts, dat al eerder Ray Charles en het Moscow Ballet heeft verwelkomd, bereidt zich elke keer opnieuw voor op een nieuw spannend seizoen vol met diverse muzikale verrassingen.

Zitplaatsen in het theater

Gebouwd in de late jaren 1970 met de genereuze steun van Henry H. Reichhold, een Amerikaanse ondernemer die de laatste jaren van zijn leven doorbracht ter ondersteuning van de kunst in St. Thomas en zijn zuster Amerikaanse Maagdeneilanden, vertegenwoordigt het Reichhold Center for the Arts nog steeds een opmerkelijke architecturale en akoestische prestatie. Het Reichhold Center is geschikt voor 1.196 zitplaatsen in een intieme, tweeledige ruimte, inclusief 356 gestoffeerde stoelen op het lagere niveau die de beste stoelen nabootsen dewelke te vinden zijn in de beste operahuizen. Hoewel de stoelen op een lager niveau een ongeëvenaarde concertervaring bieden, geven veel terugkerende bezoekers de voorkeur aan de unieke zitplaatsen op het bovenste niveau in de open lucht. Het bovenste niveau van het Reichhold Center biedt plaats aan 840 kijkers en beschikt over elegante houten banken die gescheiden zijn door natuursteen en bloembakken gevuld met inheemse vegetatie. In zeldzame periodes van slecht weer, beschermen de schuilplaatsen boven alle zitplaatsen in de openlucht.

Wat valt er te beleven in het theater op Saint Thomas?

Het Reichhold Center heeft al een heleboel opwindende culturele evenementen achter de rug, vol met reizende artiesten die van topklasse zijn. Er zijn altijd intrigerende optredens waar je naar kan kijken, alsook immens populaire en invloedrijke shows. Ook zijn er vaak evenementen voor families en gezinnen met kinderen beschikbaar, op maat van de toeristen. Dergelijke evenementen zijn ontworpen om zowel de verbeelding van volwassenen, als die van kinderen te boeien. Daarnaast treden er ook vaak solo artiesten op, vocalisten, Afrikaanse groepen, koren en symfonieorkesten. Er zijn bijvoorbeeld avontuurlijke orkest die in het hele Caribische gebied bekend staan om de opwindende vertolking van minder bekende werken. Liefhebbers van dans, kunnen er genieten van balletvoorstellingen en andere dansen. Er zijn namelijk reizende dansgezelschappen die optreden met onder andere traditionele Latijns-Amerikaanse dans en hedendaagse vormen.

Andere concerten en optredens in het theater

Bezoekers van het Reichhold Center kunnen onder andere speciale uitvoeringen verwachten van jazzstandaarden, optredens van reggae legendes en unieke versies van tijdloze popballads. Wat ook leuk is, is dat er ook wel eens een optreden plaatsvindt van de America’s Got Talent winnaars. Het zeer beroemde theater op St. Thomas is ook een Caraïbische regio waar geproefd kan worden van de kenmerkende mix van klassieke viool, hiphop, pop, viool en zelfs altviool.

Het St. Thomas Blues Festival

Elk jaar opnieuw, kan je in het Reichhold Center for the Arts het jaarlijkse St. Thomas Blues Festival meemaken. Het St. Thomas Blues Festival wordt een van de meest populaire concertevenementen op het eiland genoemd. Het is een eilandtraditie die nog niet zoveel jaar bestaat, met een line-up van lang gevierde bluesmuziek en bekroonde nieuwkomers. In het verleden traden er al bekende artiesten op, zoals Eden Brent (een getalenteerde blueszangeres die vergelijkingen heeft getrokken met Sarah Vaughan), Trampled Under Foot (een van de meest opwindende groepen in het verleden van de bluesmuziek) en Curtis Salgado (een van de beste bluesmuziekanten aller tijden uit de categorie van mondharmonica-spelers, met inspiratie voor The Blues Brothers).

Je bezoek plannen aan het museum

Omdat het Reichhold Center over het algemeen slechts twee of drie weekendvoorstellingen per maand organiseert, willen toeristen die de beste culturele evenementen van St. Thomas willen ervaren misschien overwegen om hun bezoeken aan dergelijke spannende evenementen te plannen. Reizigers die het geluk hebben om St. Thomas te bezoeken wanneer het Reichhold Center een van hun evenementen van wereldklasse organiseert, kunnen niet alleen genieten van de stranden en winkelbestemmingen die dit eiland tot een populaire bestemming hebben gemaakt, maar ook van de zich altijd ontwikkelende cultuur waarmee St. Thomas zich echt onderscheidt van de andere eilanden.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

Advertisment

Laatste artikelen

De do’s en don’ts van mannenmode

Als het gaat om mannenmode, zit de duivel in de details. Van het kiezen van het juiste shirt voor een casual dagje uit tot...

Maak kennis met de verschillende mousserende wijnen en hun unieke smaken!

Je verjaardag, oud en nieuw of een nieuwe baan, het leven kent genoeg momenten om te vieren. En dat doen we toch het liefste...

Welk sanitair past het beste in jouw badkamer?

In vrijwel elke standaard badkamer vind je een wastafel, vaak zonder onderkast, een douche of doucheruimte met douchegordijn, en in sommige gevallen ook een...